Nyheter

Åpen dag i Tromsø 13. august 2016

23 May, 2016

img

welsh_utforsker_vann_trine_heimenspringer_valp_leker_med_ball_siv_heidi_rognmo

I forbindelse med årets jaktanleggsprøve arrangerer vi åpen dag for alle spanielinteresserte. Vi møtes kl 10 på parkeringsplassen rett før tunnelinnslaget i Finnvikdalen på Kvaløya.

Formålet med treffet er å bli kjent med andre spanieleiere samt lære mer om rasene og hva de kan brukes til, samt forberedelse til jaktanleggsprøven dagen etter.

Fra kl 10 - 12 er det presentasjon av klubben, informasjon om bruksområder for spaniels med demonstrasjon av noen aktiviteter samt litt om pelsstell. Det blir selvfølgelig tid til å være sosial, prate med andre spanieleiere, folk i styret og dommeren. Vi selger kaffe, kaker, pølser og lodd.

Fra kl 12 - 16 er fokuset på spaniel som jakthund. Vi går gjennom momenter i jaktanleggsprøven. Det blir litt teori, demonstrasjon av de ulike elementene som er tilgjengelighetsprøve, feltarbeid, kastapport og vannapport. Etter det blir det anledning til å trene med egne hunder.

Pris: kr 100 per ekvipasje.

Jaktanleggsprøvens (JAL) hensikt er å teste jaktegenskapene til hunden. Ved bestått JAL kan du stille hunden i bruksklassen på utstillinger. Ved bestått vannapport kan hunden stille i begynnerklassen på jaktprøver. Spanielene er gode brukshunder og kan brukes til blodspor, rallylydighet, agility og mye mer. Du kan lese mer om jaktanleggsprøven 14. august samt finne påmeldingsskjema her.

Du kan lese mer om JAL her og NKK's jaktprøveregler for spaniel her.

Ta med hunden, familien, stoler og godt humør :-)