Nyheter

Jaktanleggsprøve (JAL) i Tromsø 14. august 2016

23 May, 2016

img

Cocker_gaisa_premie_bestått_jal_inger_persenSett av søndag 14. august 2016 til jaktanleggsprøve (JAL) for spaniels.

Hensikten med JAL er å prøve om hunden er i besittelse av de rasetypiske egenskapene og jaktanlegg for spaniels.Prøven skal også øke interessen for jakttrening og jakt med spaniels. Hunden må være fylt 9 måneder den dagen den starter. JAL består av elementene tilgjengelighetsprøve, vannarbeid, feltarbeid og kastapport. Ved bestått JAL kan hunden stille i brukshundklassen på utstilling. Dersom hunden får 4+4 poeng i øvelsen vannarbeid er den direkte kvalifisert for start på jaktprøve for spaniels i begynnerklassen (BK), uavhengig om det får bestått på jaktanleggprøvens øvrige momenter. .

Prøven finner sted i Finnvikdalen, på Kvaløya i Tromsø og oppmøte er kl 09:00 på parkeringsplassen til venstre før tunnelinnslaget i Finnvikdalen.

Dommer: Arild Stenbråten. Dommeraspirant: Trond Altmann-Pettersen.

Påmeldingsfrist er 29.07.16. Påmeldingen er bindende. Påmeldingskjema kan lastes ned her og skal sendes ejarhelle@gmail.com.

Pris for deltakelse er kr 450 for medlemmer og kr 650 for ikke-medlemmer. I tillegg kommer 50 kr i startavgift til grunneierlaget. Påmeldingsavgifta betales på forskudd til konto 1503.76.68297.

Vi arrangerer også åpen dag for alle spaniels lørdag 13. august på samme sted. Formålet er å samle alle med interesse for spaniel til sosialt samvær og selvfølgelig hundeprat. Vi vil snakke litt om hva man kan bruke disse flotte rasene til og demonstrere ulike aktiviteter. Det blir også anledning til å trene på de forskjellige elementene innen JAL. Du kan lese mer om JAL her og NKK's jaktprøveregler.

Velkommen til JAL!